Ja rabarberu dārzā pārāk daudz, un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. Lūk, četri risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!

Sasaldē

FOTO: depositphotos.com

Nomazgā, kārtīgi nosusini, notīri un sagriez sev tīkama izmēra gabaliņos. Sadali nelielās porcijās, ievieto saldēšanai paredzētajos traukos vai maisiņos un saldē. Kad vēlies lietot, atliek izņemt no saldētavas, atlaidināt un likt ķīseļos, pīrāgos vai baudīt vienkārši ar cukuru.

FOTO: depositphotos.com

Gatavo ievārījumu

FOTO: depositphotos.com

Klasika nenoveco. Vāri rabarberus vienus pašus vai kopā ar kādu sev iemīļotu augli vai ogām, pildi burciņās - vāciņš virsū un baudi, kad vien uznāk vēlme.

FOTO: depositphotos.com

Vāri sīrupu

FOTO: Depositphotos.com

Rabarberi, cukurs un ūdens - tik vien vajadzīgs, lai pagatavotu gardu sīrupu, kas ļaus cauru gadu izbaudīt vasaras garšu.

FOTO: depositphotos.com

Gatavo kompotu

FOTO: Depositphotos.com

Sastāvdaļas tādas pašas kā sīrupam - augļus burciņā, pa virsu uzber cukuru un pārlej ar aukstu ūdeni. Pasterizē, kārtīgi aizvāko, noliec aukstumā un uzglabā visu gadu.

FOTO: Depositphotos.com