Makaronu ēdieni ir iecienīti ne tikai to vienkāršās pagatavošanas dēļ, bet arī dēļ tā, ka pievienojot dažādus dārzeņus mēs iegūstam pilnvērtīgu un garšīgu maltīti. Mēs piedāvājam pievienot vēl lēcas no mūsu sortimenta - tās ir tvaicētas un saglabā visas vērtīgās vielas. Šīs receptes vieta droši varētu būt arī kāda smalka restorāna ēdienkartē. Izmēģinat šo recepti un pārliecinaties par to!

3-4 porc.

30 min.

1 bundža tvaicētas lēcas Bonduelle «Vapeur»

200g pilngraudu makaroni

125g Alpu siers

1/2 selerijas sakne

2 vidēji leili burkāni

1 sīpols

3 tomāti

2 ķiploka daiviņas

selerijas zaļumi

dilles

augu eļļa

1 lauru lapa

3-4 smaržīgo piparu graudiņi

sāls, pipari

FOTO: Publicitātes foto

Tomātus noblanšē, novelk ādiņu un sagriež kubiņos.

FOTO: Publicitātes foto

Pārējos dārzeņus sagriež mazos kubiņos, ķiplokus sasmalcina.

FOTO: Publicitātes foto

Pannā uzkarsē eļlu un apcep ķiplokus, selerijas un burkānus, 10 min.

FOTO: Publicitātes foto

Pievieno sasmalcinātus tomātus un sautē uz mazas uguns līdz dārzeņi ir mīksti.

FOTO: Publicitātes foto

Pievieno lēcas, lauru lapu, smaržīgos puparus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. samaisa un uzkarsē.

FOTO: Publicitātes foto

Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, ūdeni nolej.

Sieru sarīvē uz smalkās rīves, selerijas zaļumus un dilles smalki sakapā.

FOTO: Publicitātes foto

Mērcei pievieno makaronus, apmaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sieru un zaļumiem.

FOTO: Publicitātes foto