Šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā trīs saldo ēdienu receptes, kas būs piemērotas siltiem vakariem draugu vai ģimenes lokā.

Pavlova ar krēmu, svaigām ogām un marinētu kumkvatu

FOTO: Publicitātes foto

Gaisīgā pavlova ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vieglajai kūkai pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.

Izejvielas sešām porcijām

Bezē

  • 4 olas baltumi
  • 200 grami cukura
  • Krēms

    • 150 ml saldā krējuma
    • 100 grami maskarpones
    • 50 grami cukura
    • 20 ml karameļu liķiera
    • 20 grami ogu, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, jāņogas
    • Marinēts kumkvats

      • 100 grami kumkvata
      • 100 grami cukura
      • 200 ml ūdens
      • Garšvielas: anīss, kanēlis, krustnagliņas, smaržīgie pipari
      • Pagatavošana

        Bezē

        Sakuliet olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepildiet to konditorejas maisā. Pēc tam izklājiet uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiediet apaļas formas bezē masu (viena formīte diametrā aptuveni 5 cm). Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 90 grādiem un cepiet bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņemiet no krāsns un atdzesējiet.

        Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturiet ledusskapī.

        Krēms

        Saputojiet saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un karameļu liķieri.

        Marinēts kumkvats

        Sagrieziet kumkvatu nelielās ripiņās. Sīrupa pagatavošanai uzvāriet ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievienojiet kumkvatu un vēl nedaudz pavāriet. Pēc tam sīrupu atdzesējiet.

        Servē

        Ieklājiet bezē uz pamatnes, pārklājiet ar krēmu un dekorējiet ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu.

        Vārīts bumbieris saldajā vīnā un safrānā, pasniegts ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

        FOTO: Publicitātes foto

        Ja vēlaties pārsteigt viesus, pagatavojiet gardu un vizuāli baudāmu saldo ēdienu, kura pamatā ir vienkāršais un veselīgais auglis – bumbieris. Labā ziņa – lielākā daļa nepieciešamo produktu noteikti jau atrodas jūsu virtuves skapīšos.

        Izejvielas sešām porcijām

        1 kg bumbieru

        Marināde

        • 1 litrs mājas vīna
        • 150 grami cukura
        • Garšvielas: anīss, krustnagliņas, rozā pipari, smaržīgie pipari, kanēlis
        • 0,00005 grami safrāna
        • Vaniļas krēms

          • 400 ml piena
          • 200 grami cukura
          • 50 grami miltu
          • 6 olas
          • 1 vaniļas pāksts
          • Ogas pēc izvēles, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, mellenes un jāņogas
          • Dekoram – ēdamie ziedi
          • Pagatavošana

            Bumbieris

            Nomizojiet bumbierus, sagrieziet uz pusēm, un izņemiet serdi. Lejiet katliņā vīnu un vāriet, pievienojot cukuru, safrānu un garšvielas. Kad vīns ir uzvārījies, lieciet iekšā bumbierus, un vāriet, kamēr tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam bumbierus atdzesējiet, līdz tie gatavi pasniegšanai.

            Vaniļas krēms

            Uzkarsējiet pienu, atgrieziet un iztīriet vaniļas pāksti no sēkliņām un pievienojiet pienam. Sakuliet olas ar cukuru un izsijātus miltus, pakāpeniski lejot klāt uzvārīto pienu un vienmērīgi apmaisot. Iegūto masu lieciet karsēties uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesējiet.

            Knifiņš: kopējo masu labāk gatavot ūdens peldē, lai izvairītos no piedegšanas.

            Servē

            Kārtojiet bumbierus ar krēmu uz šķīvja pēc saviem ieskatiem, dekorējot ar svaigām ogām.

            Svaigas zemenes ar šokolādes krēmu

            FOTO: Publicitātes foto

            Ja esi steigā, bet pirmie viesi jau klauvē pie durvīm, šefpavārs Artūrs Brucis iesaka pēdējā brīža glābiņu – svaigas zemenes ar šokolādes krēmu. Ātrs, bet ne mazāk gards saldais ēdiens, ko likt galdā. Tikai trīs sastāvdaļas un gatavs!

            Izejvielas sešām porcijām

            250 grami zemeņu, smalki sagrieztas

            Krēms

            • 300 ml saldā krējuma
            • 50 grami šokolādes – tumšā vai gaišā, pēc ieskatiem
            • Pagatavošana

              Krēms

              Saputojiet saldo krējumu, izkausējiet šokolādi un pievienojiet iegūtajam krēmam, samaisiet.

              Servē

              Izvēlieties savai gaumei un iespējām atbilstošus trauciņus, piemēram, burciņas, stikla glāzes, māla podiņus, kuros lieciet kopā zemenes un saldo krēmu. Papildus varat izmantot šokolādes skaidiņas, kaltētus banānus u.c.

              Receptes sadarbībā ar restorāna «Piramīda» šefpavāru Artūru Bruci.